Den nezávislosti Indonésie

Pokud jste v srpnu navštívili Indonésii, jistě jste si všimli všudypřítomných vlajek a výzdoby. To má svůj důvod. Tento týden, 17.srpna 2024, oslaví Indonésie 79 let od prohlášení nezávislosti.

www.pixbay.com

Obyvatelé Indonésie jsou na svoji nezávislost velmi hrdí a proto můžete prakticky celý srpen vidět výzdobu vlaječkami. Po celé zemi se konají ceremonie a slavnosti, včetně vyvěšování vlajky prováděné na celostátní úrovni. Prezident má projev k lidu na Lidovém poradním shromáždění, konají se různé soutěže a oslavy, obchodní centra nabízejí speciální slevy atd. Vlajková výzdoba je také ukotvena v Ústavě, každý obyvatel Indonésie má povinnost vyvěsit vlajku před svým domem.

Hlavní ceremonií je poté slavnostní vyzdvižení vlajky, které se koná v paláci Merdeka v Jakartě za účasti prezidenta Indonésie v doprovodu viceprezidenta, aby znovu pronesl deklaraci nezávislosti vyhlášenou prezidentem Sukarnem v roce 1945.

Pokud jste na Den nezávislosti v Indonésii, určitě si nenechte ujít místní oslavy. Po celé zemi se konají průvody, různé hry a soutěže jako například závody v pojídání Krupuku, typického indonéského krekru, kdy soutěžící musí pojídat krekry s rukami za zády.

Různé hotelové rezorty, restaurace a plážové kluby nabízejí bohatý program po celý týden. Neváhejte si zjistit, kde se konají nejbližší akce pro oslavy.

Zdroje: https://finnsbeachclub.com/guides/indonesian-independence-day-2024-all-you-need-to-know-about-the-independence-day-festivities/
https://en.wikipedia.org/wiki/Independence_Day_(Indonesia)


			

STAŇTE SE
 NAŠÍM ČLENEM

Máte nápady a chuť se aktivně zapojit do dění české a slovenské komunity v Indonésii? Staňte se naším členem.