Návštěva papeže Františka a restrikce v Jakartě

Příští týden, ve dnech 3. až 6. září 2024, navštíví Jakartu Jeho Svátost, papež František. Jedná se o jeho první návštěvu Indonésie a Jakarta bude první zastávkou na jeho tour po jihovýchodní Asii.

www.pixabay.com

Návštěva papeže má velký význam nejen pro indonéské katolíky, ale pro celou zemi a všechny náboženské komunity. Návštěva má také posílit poselství tolerance, jednoty a světového míru. Událost byla původně plánována na rok 2020, ale díky pandemii Covid-19 byla odložena.

Ve dnech, kdy bude papež František pobývat v Jakartě, můžeme očekávat spoustu dopravních omezení a posílené bezpečnostní kontroly zejména v lokalitách, kde se výprava bude pohybovat. Papež František se setká s prezidentem Jokowi dne 4. září. Dne 5. září vystoupí papež na shromáždění v mešitě Istiqlal a později téhož dne bude sloužit Svatou mši na GBK stadionu. Je odhadováno, že mše se zúčastní až 90 000 věřících.

Vláda doporučila místním pracovat dne 5. září z domova, aby se minimalizovala dopravní zácpa během Svaté mše. Ve dnech návštěvy papeže lze očekávat spoustu dopravních omezení, uzavřených ulic a davů na ulici, které přijdou pozdravit papeže. Proto počítejte s dopravní zácpou a omezeními, pokud budete v těchto dnech pobývat v Jakartě. Je také doporučeno mít u sebe v těchto dnech dokumenty, pro případné bezpečnostní kontroly.

Zdroje: https://kemlu.go.id/portal/en/read/5856/berita/indonesia-welcomes-the-upcoming-visit-of-pope-francis
https://crisis24.garda.com/alerts/2024/08/indonesia-pope-francis-to-visit-jakarta-sept-3-6

STAŇTE SE
 NAŠÍM ČLENEM

Máte nápady a chuť se aktivně zapojit do dění české a slovenské komunity v Indonésii? Staňte se naším členem.